^Нагору

958224
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
115
299
999
958224

Ваш IP: 44.210.235.247
Сьогодні: 29-03-2024

Банери

 

     На виконання листа МОН № 4/3250-22 від 10.11.2022 року, відповідно до листа МОН № 1/6885-22 від 22.06.2022 року «Щодо запобігання та протидії сексуальному насильству, пов’язаному зі збройною агресією російської федерації на території України», з метою підвищення обізнаності громадськості щодо проблеми сексуального насильства над дітьми, виявлення випадків насильства, їх попередження та допомоги дітям, які постраждали від сексуального насильства, сприяння відкритій дискусії про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, недопущення стигматизації жертв і надання їм допомоги з 17 по 30 листопада в Рівненському ліцеї №26 було проведено інформаційно – просвітницькі заходи з питань запобігання та протидії щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

 

     Заступник директора з навчально-виховної роботи Осніцька Н.О. опрацювала фахові актуальні матеріали, що розроблені та розміщені на сайті Міністерства освіти і науки України, відео та анімації для батьків, учителів та дітей щодо запобігання сексуальному насильству та довела інформацію до педагогічного колективу закладу освіти.

     Класні керівники провели роз’яснювальну роботу щодо запобігання та попередження сексуального насильства на заняттях батьківського всеобучу «Навчіть дитину захищатися»; поділилися з батьками відеоуроками психологів «Як навчити дитину захистити себе?»

     Протягом 17-30 листопада класні керівники закладу освіти організували з учасниками освітнього процесу інформаційно-просвітницькі заходи з питань запобігання та протидії сексуальному насильству, у тому числі стосовно дітей та за участю дітей. Особливо актуальними були: тренінг у 8-Б класі «Міфи та факти про сексуальне насилля» (класний керівник Осніцька Н.О.); коло довіри в 9-А класі «Що робити, якщо…?» (класний керівник Сидорук Т.М.); урок порозуміння у 8-Г класі «Говорити про це не прийнято» (класний керівник Мотейко І.В.); інтерактивна бесіда в 6-Б класі «Безпека в інтернеті» (класний керівник Галело Т.М.); заняття з елементами тренінгу «Як розпізнати сексуальне насилля?» (класний керівник Рудьо О.В.).

     Проте, не у всіх класних колективахвідбулисяінноваційнівиховні заходи з питань запобігання та протидії сексуальної експлуатації та сексуального насильства, а лише короткі інформаційні хвилинки (10-ті класи та 11-А клас).

     Практичний психолог Балакірєва О.І. та соціальний педагог Дмитрук К. С. поновили на інформаційних стендах та офіційному веб-сайті освітнього закладу контактну інформацію  про службу підтримки постраждалих осіб, до яких слід звернутися y випадку сексуальної експлуатації та сексуального насильства; розповсюдили серед здобувачів освітиінформаційні матеріали з питань рівних прав та можливостей чоловіків та жінок, попередження сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

     Педагоги-організатори Шуманський-Банацький А., Карпова А. розробили та розповсюдили буклети серед здобувачів освіти «Я можу себе захистити», в яких розмістили інформацію про те, як розпізнати сексуальне насилля та як діяти в разі небезпеки.

 

Буклет

 

 

НВК №26 © 2022