^Нагору

958019
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
209
292
794
958019

Ваш IP: 44.203.219.117
Сьогодні: 28-03-2024

Банери

Мова зникає не тому, що її не вчать інші,

а тому, що нею не говорять ті, хто її знає.

Хосе-Марія Арце

 

     Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Але для нашого ліцею воно вже стало традиційним.

     Рідна мова - це історія народу, його світогляд, світобудова, його культура, інструмент збереження й розвитку інтелектуальних і духовних скарбів кожної нації. Події сьогодення стали поштовхом для переосмислення ролі рідної мови в житті кожного українця.

      Тому 21 лютого у ліцеї було проведено ряд заходів під гаслом «Відчуй смак української мови». Учителі-філологи разом зі школярами у кожному класі провели цікаві інформаційні пʼятихвилинки «Українська унікальна!» про розвиток української мови та її багатство, у кожному кабінеті організували виставку «Вчи українську». Учні 5 класів взяли участь у мовознавчому квесті «Мовна веселка». Щоб віддати шану своїй рідній мові, обдаровані школярі 6-9 класів прочитали власні поезії про Україну, рідну мову, створили мініпроєкти «Мова - серце нації», взяли участь у рекламній акції «Ти те, що ти читаєш», де діти поділилися відгуками про прочитану улюблену книгу. Учні 9-11 класів створили відеорекламу «Обирай українську!», були учасниками веб-екскурсії «Розшукуємо модну книгу». Щоб познайомити учнів із українським книгосвітом, у фоє школи бібліотекарем ліцею та вчителями була проведена презентація сучасних книг, які позитивно впливають на естетичні смаки дітей.

     Українська мова стала оберегом, символом єдності, маркером ідентичності, інструментом боротьби для кожного з нас, знаком незламності й сили духу для всього людства. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу.

Фото   Фото 1

Фото 2

Фото 3 1

Фото 4 1

Фото 5

Фото 6

Фото 7

Фото 8 1

Фото 9

Фото 10

Фото 11

Фото 12

Фото 13

Фото 14

Фото 15

 

 

 

НВК №26 © 2022