^Нагору

958118
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
9
299
893
958118

Ваш IP: 3.227.239.9
Сьогодні: 29-03-2024

Банери

1.     Загальні положення

Рада Шкільної республіки школи є виконавчим органом учнівського самоврядування. Вона покликана активно сприяти згуртованості колективу школи., формуванню у всіх учнів свідомого та відповідального відношення до своїх прав та обов’язків, які зазначені у Статуті школи та Єдиних вимогах для учнів.

Рада складається із представників органів самоврядування класних колективів – активних, дисциплінованих учнів 5-11-х класів та президента Ради.

Кількісний склад Ради визначається числом учнів 5-11-х класів та лідерів діючих центрів шкільної республіки.

Рада республіки проводить засідання 1 раз у місяць.

 

2.     Завдання і зміст роботи Ради

Основні завдання ради – сприяти педагогічному колективу школи у подальшому розвитку у дітей активної життєвої позиції. У вихованні національної свідомості, у створенні необхідних комфортних умов для розвитку в учнів їх здібностей та творчої ініціативи, їх самореалізації у пізнавальній та навчальній діяльності.

Рада республіки організовує роботу  Шкільної республіки.

Рада бере участь у створенні центрів Шкільної республіки та організацій.

Рада бере участь у реорганізації, злитті або скасуванні центрів республіки.

Рада підбиває підсумки роботи центрів республіки за місяць, семестр, рік.

Рада керує центрами “Освіти”, “Охорони здоров’я та спорту”, “Культури та дозвілля”, “Інформації”, “Добрих справ”,  “Пролісок”.

Рада сприяє розвитку навичок самообслуговування, вихованню свідомої дисципліни та культури поведінки, а також виконанню учнями Статуту школи та Єдиних вимог до учнів.

 

3.     Організація роботи Ради республіки школи:

Із числа своїх членів Рада обирає президента та його заступника, як правило, учня 8-11-х класів; лідерів центрів республіки.

Президент ШР (під час його відсутності – заступник) організовує роботу Ради, підводить підсумки роботи на загальношкільних лінійках 1 раз у місяць.

Засідання Ради проводиться один раз на місяць. На засіданні слухається звіт лідерів центрів про роботу за місяць.

Гласність роботи Ради, оперативність доведення його рішень до кожного учня забезпечується регулярною інформацією членів Ради на класних зборах, через шкільну газету “26 рівень”.

Рада сприяє роботі усіх центрів республіки, контролює санітарний стан школи та організацію чергування учнів по школі.

 

4.     Рада і класні колективи

Зв’язок Ради з класними колективами здійснюється через лідерів учнівського самоврядування класів, які обираються на класних зборах на початку навчального року.

Класні збори – колективний орган учнівського самоврядування в класі – проводяться не менше одного разу на місяць.

На класних зборах приймаються рішення з питань діяльності класних колективів, слухається інформація про рішення Ради і намічаються конкретні заходи щодо їх виконання.

Голова класного учнівського самоврядування організовує роботу учнів щодо виконання рішень Ради та класних зборів, дає доручення учням. Забезпечує підготовку, проведення класних зборів. Під час чергування класу по школі є відповідальним у школі.

 

5.     Рада та педагогічний колектив

Педагогічний колектив надає допомогу Раді у згуртуванні шкільного та класного колективів, розвитку активної громадської позиції та ініціативи учнів їх творчих здібностей.

Директор школи всебічно сприяє роботі Ради, визначає педагогів-консультантів, координує діяльність Ради, надає допомогу при плануванні, аналізі, корекції та підбитті підсумків роботи Ради.

Практичний психолог планує та організовує роботу школи лідерів класів і центрів самоврядування, дає їм рекомендації щодо вдосконалення роботи і практичні завдання, які сприяють виконанню своїх обов’язків, надає допомогу членам Ради, які навчаються в річній школі лідерів.

Класний керівник (куратор) координує роботу класу та класного учнівського самоврядування, дає рекомендації щодо поліпшення роботи, надає допомогу при плануванні, аналізі, корекції та підбитті підсумків роботи.

Заступник директора з виховної роботи здійснює педагогічне керівництво центрами самоврядування: координує роботу центрів та їх лідерів, дає рекомендації щодо поліпшення роботи, надає допомогу при плануванні, аналізі, корекції та підбитті підсумків роботи.

Голова Ради лідерів учнівського самоврядування класу – організовує роботу учнів щодо виконання рішень Ради та класних зборів, дає доручення учням, забезпечує підготовку проведення класних зборів. Під час чергування класу по школі є відповідальним черговим по школі.

НВК №26 © 2022