^Нагору

956261
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
77
366
443
956261

Ваш IP: 23.20.220.59
Сьогодні: 19-03-2024

Банери

RSS новини

     Саме на це питання шукали відповідь учні 8 класів, змагаючись між собою у інтелектуальній грі "Хто зверху?", проведення якої ініціювали представниці учнівського самоврядування. Хлопці та дівчата розділилися на дві команди, юні леді мали назву "Сині черв'ячки в краватці", юнаки ж обрали менш довгу назву "Кількість". Команди виконували різні завдання, але найкумеднішим виявився, саме раунд "Збери літери". Намагаючись скласти із прикріплених на животі та спині букв слово, що є відповіддю на запитання ведучого, учасники іноді забували, що в українській мові, навідміну від країн, що при письмі використовують прото-ханаанський алфавіт, слова пишуться зліва направо. В підсумку перемогу, із розривом у 3 бали, отримала команда дівчат.
     Кожен учасник отримав море позитиву та цікаво провів час.

  

 

 

 

     Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста  - 2024» за темою «Нектар життя» у номінації «Фото»:
Оберніхіна Арсена, учня 9-А класу ( І місце);
Гудовсек Діану, ученицю 9-Б класу (І місце);
Мукомелу Поліну, ученицю 9-Б класу (І місце);
Вижінську Евеліну, ученицю 9-Б класу (ІІ місце);
Дробот Дарину Сергіївну, ученицю 9-Б класу (ІІІ місце). Дякуємо вчителю-наставнику Наталії Осніцькій!

зображення viber 2024-03-13 06-49-46-634

 

Детальніше...

     Вітаємо переможницю Бугайчук Дар’ю, ученицю 9-Б класу, за І місце у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму (вікова категорія 16-23 років включно) у 2024 році (дистанційний формат) в категорії (секції) «Науки про Землю» за проект «Географія та туристичний потенціал скансенів Рівненщини». Керівник-Наталія Осніцька

photo1710307621 1

Детальніше...

     Вітаємо команду учнів 7 класу з ІІ місцем у міському квесті «Від Полюсів до Екватора», зокрема Макаревич Ірину (7-Г клас), Браценюк Лікерію (7-Г клас) та Ковальчук Анастасію (7-Б клас). Подяка вчительці Олені Рудьо за підготовку переможців.

431429072 24918788647767352 8782343074476124080 n

Детальніше...

     Актив учнівського самоврядування ініціював проведення весняного благодійного ярмарку, метою якого було зібрати кошти для захисниць котрі захищають нашу Батьківщину. До ярмарку долучились всі учасники освітнього процесу, і спільними зусиллями назбирали коштів на FPV дрон, який замовили наші захисниці. Щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї колективної справи. Особлива подяка за значний внесок учнівсько-батьківському колективу 7-Д класу.
     Попереду ще дуже багато різних проектів та багато роботи і тільки спільними зусиллями ми обовʼязково досягнемо нашої мети - перемоги та миру.
photo1710361177

Детальніше...

     Тарас Шевченко… Мабуть, не знайдеться в історії українців більше такої людини, день народження якої б відзначали як національне свято, тому що його життя і творчість стали символом української ідентичності. Тож творчі восьмикласниці Пустовіт Софія (8-Г) та Данилюк Катерина (8-Б) цьогоріч вирішили приєднатися до святкування 210-річниці від дня народження поета, створивши оригінальні відеокліпи на поезію Тараса Шевченка. 

 

 

 
 

     Щороку 9 та 10 березня в Україні відзначають Шевченківські дні, котрі припадають на річницю народження і смерті письменника, поета, художника і патріота—Тараса Григоровича Шевченка. 

     Цьогоріч українці святкують 210 річницю з дня народження поета. 
     Одним із найпопулярніших віршів Шевченка, який став всесвітньо визнаним, є легендарний «Заповіт», написаний 25 грудня 1845 року в Переяславі, в період, коли поет переборював тяжку хворобу.
     Тарас Шевченко є творцем ідентичності українського народу та знаковою постаттю національної пам'яті України. Його творчість сприяла розвитку й встановленню нової української літератури.Не одне покоління знає видатні твори цього генія.
     На тематичному заході учні та учениці відзначили Шевченківські дні, а саме:прочитали найпопулярніші його поезії, дізнались цікаві факти та розповіли біографію.
     Пам'ятаймо і шануймо видатного Тараса Шевченка!
IMG 20240307 103640

Детальніше...

     До тижня природничих наук для учнів 5-тих класів було проведено досліди, які захоплюють і дивують. Ми перевірили чи дійсно до складу улюблених ведмедиків Yummi gummi входить желатин, побачили "Фараонових змій" і дізнались про секрет їх появи, порівняли густини різних рідин. А ще... Ви знаєте як легко видалити плями від йоду з одягу? Спитайте в п'ятикласників.

 

     У рамках природничого тижня у ліцеї для учнів 7 класів відбулося інтелектуальне шоу "Еврика". Завдання для них мали різний характер, від питань про найвищі та найнижчі гори світу до ребусів із хімічними елементами. Крім цього, неоминуло учнів і творче завдання, під час якого один учасник із класу за допомогою пантоміми, демонстрував для своєї команди природні явища, рослини або тварини, які ті в свою чергу повинні були відгадати. 

     Члени учнівського самоврядування, які були представниками журі, підсумували оцінки за правильно виконані завдання, після чого оголосили результати: 
     І місце посіла команда 7-А класу
     ІІ місце - 7-В клас
     ІІІ місце - 7-Б клас
     ІV місце - 7-Г клас 
     Деякі завдання були справжнім викликом для учасників, проте кожен з них зрозумів, на яких саме аспектах природничих наук йому варто працювати далі.
photo1709287924 1

Детальніше...

     Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнської новорічно-різдвяної виставки «Новорічна композиція» за напрямом «Новорічна композиція»:

Детальніше...

     Вітаємо ВИДЮК Тетяну, вихованку гуртка «Декоративне ужиткове мистецтво» за І місце в обласному етапі Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір» у номінації вишивка та декоративне оформлення та її керівника ДЗЮБАК Валентину. Робота «Оберіг» відправлена на Всеукраїнську виставку у м. Київ.

Детальніше...

     Вітаємо переможців конкурсу «Великому киту-велике плавання» та щиро дякуємо наставникам: батькам, вчителям, керівникам гуртків за допомогу і підтримку, за те, що надихали і допомагали, підтримували і разом отримали гарний результат!

Детальніше...

     Вітаємо переможців міської гри-подорожі «Болото Журавлине – мандрівка Поліссям» серед команд учнів 5-х класів закладів загальної середньої освіти Рівненської міської територіальної громади Камлочук Поліну (5-А клас), Тарасюк Віталія (5-А клас) та Полюхович Ангеліну (5-Б клас), які посіли ІІ командне місце та їх керівника Рудьо О.В.
     Під час гри-подорожі команди мали змогу дізнатися багато цікавих фактів про болота Рівненської області, про мешканців Поліських боліт, проводили асоціації властивостей боліт через метафори добре відомих побутових речей, визначали водні та прибережно-водні рослини за їх зовнішнім виглядом, вгадували тварин за їх голосами, розшифровували назви птахів, що мешкають на болоті.
     Бажаємо і далі прагнути до першості!  

424775502 24762217790091106 6766582380859767119 n

Детальніше...

     Кожного року 21 лютого у Рівненському ліцеї 26 відзначають Міжнародний день рідної мови. Українська мова – душа нації, її генетичний код. Наше слово набирало сили у пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося під пером Івана Котляревського та Тараса Шевченка, удосконалювалося Михайлом Коцюбинським та Лесею Українкою, набирало грізної сили у Івана Франка, ніжно звучало у Павла Тичини та Ліни Костенко, яка писала: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову». Тому обовʼязок кожного – знати та берегти рідну мову. Цьогоріч юні пʼятикласники взяли участь у презентації авторських творів «До мови доторкнуся серцем» (відео). Шестикласники виявили себе прекрасними знавцями української мови, взявши участь у турнірі «Чарівний світ рідної мови». Цікавий та оригінальний проєкт створили семикласники у вигляді крил «Мова – ДНК нації». Памʼятаючи, що мова зникає не тому, що її не вчать, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає, восьмикласники вирішили провести день спілкування «Українською в соцмережах – закон!». А творчі та креативні створили мовні меми. Учні 9-тих класів взяли участь у відеопроєкті "Чи можна бути патріотом, не розмовляючи рідною мовою?", висловивши свою громадянську позицію. Учні 10-х класів долучилися до поетичного марафону "Окрилені красою рідного слова" (читання поезій письменників Рівненщини). А 11-класників зацікавила думка відомого сучасного письменника Сергія Жадана, який написав: «Мова зникає, коли нею не говорять про любов». Тому вони провели поетично-музичну хвилинку «Про кохання українською». Нехай мова залишається сильним і потужним засобом не тільки спілкування, а й розвитку.  

photo1708697670

Детальніше...

     Все почалось 10 років тому, коли сильні та незламні вийшли на майдан, щоб здобути право на вільне майбутнє, на мирний мітинг... мирний до того моменту, допоки назустріч їм не вийшли "беркутівці", які і почали так звану зачистку... відійшли у небеса одні із кращих...
     До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні, у ліцеї відбувся реквієм пам’яті "Янголи Інститутської", під час якого діти пригадали події того часу, а також вшанували пам'ять героїв, що полягли за право вибору на вільне майбутнє.
     Їхні долі переплелися з вічністю у цій кривавій боротьбі за свободу та гідність. Нехай кожна їхня жертва не буде даремною, а пам'ять про їхні подвиги буде завжди живою в наших серцях. 
photo1708525141 2

Детальніше...

Мово рідна й неосяжна,

Зачаровуюсь я знову
Твоїм багатством та красою,
Твоїми літерою й словом.
Ти як маяк в морі синім,
Жмутик сонця серед хмар,
Світло у кінці тунелю
І морських країв корал!
Ти як пролісок з-під снігу,
Ніжний квіт,що кожен день
Нам усім даруєш, мила,
Безліч радощів й пісень.
Мово рідна, ти чудова!
Я без тебе геть ніщо!
Кожне слово є казковим,
Кожен звук—це раю тло.
 
Пустовіт Софія 
 
     21 лютого у всьому світі відзначають День рідної мови. Свято запровадили у 1999 році під час 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, аби захистити мови та культури всіх країн.
     На тематичному заході учні та учениці 8-Г класу обговорили найважливішу інформацію про нашу солов'їну.
     Однією із задач дітей було назвати риси характеру, котрі притаманні справжнім патріотам.
     Ліцеїсти підготували малюнки-асоціації , почитали вірші видатних українських письменників та весело провели час, читаючи мовні меми.
     Шануйте та цінуйте рідну мову!
IMG 20240221 114916

Детальніше...

НВК №26 © 2022