^Нагору

958005
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
195
292
780
958005

Ваш IP: 18.204.214.205
Сьогодні: 28-03-2024

Банери

RSS новини

     Ніколи не минеться мода на хустки. Бабусі дістають зі скрині Барвисті, ніби кольорові пелюсткИ, Як символ – оберіг, святині. Вони легенькі, мов весняний вітерець. Лягають на жіночі плечі. І як сказав слова один мудрець: ” Це пам*ять на роки, до речі”.

IMG-d85394a714fa128b461a91d7a0db6284-V

Детальніше...

Вітаємо Гром Анастасію, Комарчук Варвару, Оберніхіна Арсена, учнів 9- А класу за роботу "Перспективи вирощування біоенергетичних культур на території Рівненської області", яка зайняла 1 місце у І турі конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді "Моя Батьківщина - Україна", вчитель Рудьо О. В.

IMG-c24d5836d18e6620b5a52db61290e207-V

Детальніше...

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ

ІІ ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД

у 2023-2024 навчальному році

                              

1. Карпінську Катерину, 8-А кл., ІІІ місце, географія, вч. Рудьо О.В.

2. Оберніхіна Арсена, 9-А кл., ІІ місце, географія, вч. Осніцька Н.О.

3. Блищика Ігоря, 11-А кл., ІІ місце, географія, вч. Осніцька Н.О.

4. Пушку Давида, 8-Б кл., ІІІ місце, історія, вч. Григорук О.М.

5. Бугайчук Дар’ю, 9-Б кл., ІІІ місце, історія, вч. Ярмольчук Ю.Т.

6. Галун Дар’ю, 10-Б кл., ІІІ місце, історія, вч. Григорук О.М.

7. Самчук Владу, 8-А кл., ІІ місце, хімія, вч. Галело Т.М.

8. Блищика Ігоря, 11-А кл., ІІІ місце, хімія, вч. Галело Т.М.

9. Попчука Артема, 9-В кл., ІІ місце, труд. навчання, Ніколайчук В.В.

10. Лисицина Данила, 10-А кл., І місце, інформатика, вч. Бондар І.А.

11. Верхушкіна Андрія, 6-А кл., І місце, математика, вч. Лисюк Р.С.

12. Швеця Євгена, 7-А кл., І місце, математика, вч. Баганець Л.М.

ТАК ТРИМАТИ! ХТО ВИБОРОВ І МІСЦЯ, ЗИЧИМО ПОДАЛЬШИХ ПЕРЕМОГ!

     Щорічно 6 грудня український народ відзначає не лише День Святого Миколая,а й ще одне чудове свято-День збройних сил України.

     До слова "ЗСУ" можна дібрати безліч слів-асоціацій,такі як:відвага, справедливість, мужність, чесність, взаємоповага та гідність.
     Учні 8-Г класу разом зі своїми сім'ями долучились до благодійної акції "Подаруй військовому".Діти написали листівки з привітаннями,купили найголовніші продукти та смаколики,а дівчатка зв'язали шкарпетки,щоб нашим захисникам не було холодно!
     Учні та учениці 8-Г класу зичать нашим героям здоров'я,радості та справжнього новорічного дива!З прийдешніми святами!Слава Україні!
IMG 20231204 101238

Детальніше...

     День Святого Миколая,як ніколи,радість для дітей!

     Щоб подарувати тепло ближнім та побачити щирі усмішки,учні та учениці 8-Г класу зіграли у новорічну гру "Таємний Санта".
     Діти завчасно підготували подарунки,щоб на свято таємно обмінятись ними.Кожний залишився щасливим і неодмінно поринув у красу зими.Згадавши новорічні чари,ліцеїсти обговорили свої плани на зимові канікули і поділились враженнями від прекрасної сніжної погоди.
     Учні 8-Г класу щиро вітають вас із прийдешніми новорічними святами.Бажаємо всього найкращого,а найголовніше–миру в Україні!
IMG 20231205 140516

Детальніше...

     Цього року, наші ліцеїсти та їх батьки, як і минулоріч, долучилися до акції “Подарунок військовому”, що відбувається традиційно напередодні Дня Збройних Сил України, а починаючи із цього року ще й дня Святого Миколая. Велика кількість ліцеїстів та їх батьків долучилася до цієї ініціативи, діти приносили різноманітні солодощі, власноруч зв’язані шкарпетки та коврики, які вони плели під керівництвом вчительки трудового навчання Рабченюк Олени Дмитрівни, грілки для рук і ніг та багато, багато смаколиків. Також учні писали листівки у яких бажали захисникам швидшої перемоги та просили, щоб ті себе берегли.
     Дякуємо кожному, хто долучився та став тим самим "Миколайчиком" для військових, що подарував частинку затишку, тепла та підтримки нашим захисникам.
     Пам’ятаймо, яку ціну вони платять за наш спокій. Пам’ятаймо!
     Підтримуймо! Разом до перемоги!


photo1701846506

Детальніше...

 

 



#16днівпротинасильства #зупининасильство #стопбулінг

 

     Кожного року 5 грудня, ми всі відзначаємо Міжнародний день волонтера, але починаючи із 2014 року, поняття "волонтер", для всіх українців стало особливим. Їжа... одяг... автомобілі... тепловізори... дрони... та багато інших, зокрема і нових слів, не просто поповнили наш словниковий запас, але й змінили розуміння змісту тих чи інших слів, а також, додали нові картини у нашому мисленні...

     4 грудня до нашого ліцею завітав Андрій Миронець, який розповів свою історію волонтерства. Чоловік пригадав перші поїздки у якості волонтера, найбільш цікаві і захоплюючі випадки у дорозі. Також, доброчинець захопив із собою частини російських боєприпасів, задля того, аби показати дітям, що лишає за собою "руський мір" окупантів. Кожен охочий мав можливість не просто подивитися, але й потримати уламки в руках та зробити з ними фото.
     Зустріч була цікавою та повчальною, а головне, діти вкотре пригадали, що потрібно допомагати, тому що "... волонтерство, це щось безкоштовне, але це те, що допомагає вижити..." (Андрій Миронець)
     Ми закликаємо вас допомагати нашим захисникам, які великою ціною боронять наш з вами спокій, а також простим українцям, що зараз перебувають у страшних умовах війни...
IMG 20231204 141002 197

Детальніше...

     1 грудня - день боротьби зі СНІДом. За статистикою приблизно кожен сотий громадянин України 15-50 років має позитивний ВІЛ- статус, а нові випадки реєструють щодня; минулорічний показник захворюваності на СНІД збільшився на 13%, а кожного дня у країні від Сніду помирає 7 людей. Проте, як уберегти себе від цих смертельних інфекцій? Під керівництвом вчителя основ здоров'я Світлійшої Наталії Валентинівни та вчителя біології Монько Лариси Всеволодівни, члени учнівського самоврядування здійснили інформаційний рейд "За майбутнє без СНІДу", на якому нагадали учням, яким шляхом інфекція може потрапити у наш організм та яким чином можна себе захистити. Спільно ми можемо зробити крок до майбутнього без СНІДу. Оберігаймо своє здоров'я та здоров'я інших, будьмо обізнані та відповідальні!


photo 5429450192928757548 y

Детальніше...

     Наші ліцеїсти знову долучилися до щорічної акції, яку організував Парламент дітей міста Рівне, під назвою "Діти - дітям"! Учні охоче долучилися до благодійного збору канцелярії, настільних ігор та книг, які збирали для дітей, що знаходяться в складних життєвих обставинах та потребують нашої підтримки.
     Кожен клас зробив свій внесок у цю чудову справу, прагнучи зробити світ яскравішим та кращим для кожного маленького серця. Дякуємо кожному, хто приєднався, за активну участь та неймовірне бажання допомагати тим, хто цього потребує. Разом ми створюємо новий світ, разом ми - сила!


photo 5436043590498376147 y

Детальніше...

     Батьки та учні 3-Б класу, класний керівник Тетяна Борисівна Гаприндашвілі взяли активну участь в шкільній акції «Подарунок військовому» присвячений до Дня ЗСУ та Дня Святого Миколая. Учні підготували невеличкий подарунок (чай, кава, різноманітні смаколики, шкарпетки, енергетичні напої). До подарунку діти виготовили листівки з побажаннями військовим, які захищають Україну. 
     Ми вдячні нашим воїнам ЗСУ, які бережуть наші життя і завдяки яким ми маємо можливість вчитися та працювати. Слава Україні !!!


c5c1923c-7812-498b-bbfe-35a059e27ba8

 

 

     Пандемія COVID-19, а потім і повномасштабна війна призвели до безпрецедентних змін у житті України та кожного її громадянина. Проте з-поміж усіх соціальних груп найбільше постраждали діти.Пандемію, яка вразила Україну та світ, вдалося зупинити завдяки злагодженим діям влади й суспільства та запровадженню карантинних обмежень. Однак ці заходи також суттєво вплинули на життя дітей. Закриття шкіл і дитячих садків призвело до переходу на дистанційне навчання, що вимагало нових технологічних знань і високої мотивації учнів та їхніх батьків.Підвищився рівень стресу та психологічного тиску на дітей через обмежений доступ до соціальних контактів і втрату звичної рутини. Чимало дітей в Україні також стали свідками агресії й невпевненості, спричинених війною. Вимушене переміщення мільйонів українців створило незрозумілу та нестабільну ситуацію в багатьох місцях.

     Заступники директора Рівненського ліцею № 26 Медведюк К.О та Баганець Л.М. долучилися до навчання з вимірювання та подолання освітніх втрат, оскільки за нинішніх воєнних часів педагоги переймаються, як допомогти учням надолужити освітні втрати. Програма тренінгу містила практичні знання та інструменти, які вчителі зможуть використати під час своєї професійної діяльності. Також у колі однодумців, протягом 2-х днів, учасники тренінгу обговорили та проаналізували питання освітніх втрат, спричинених війною та тривалим навчанням в умовах пандемії, розглянули різноманітні підходи, які допоможуть надолужити прогалини та подолати негативні впливи. Дякуємо організаторам та тренерам Гуменюк Л.М. та Пекарській Л.В.

     Тренінг відбувався в межах проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат», який реалізує громадська спілка Освіторія та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у партнерстві з Міністерством освіти і науки України за кошти Глобального партнерства заради освіти (GPE) і Уряду Японії.

IMG 20231201 134156

Детальніше...

     У шістнадцятиденний період Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» входять й інші важливі дати. Тому відповідно до них психологічною службою ліцею були заплановані та проведені наступні заняття зі старшокласниками. З метою профілактики торгівлі людьми з десятикласниками було проведено заняття «Як не стати жертвою торгівлі людьми», де ліцеїсти мали змогу закріпити знання щодо проблеми торгівлі людьми та шляхів уникнення ситуацій, пов’язаних із ризиком щодо неї, акцентували увагу на безпечній поведінці стосовно проблеми торгівлі людьми, яка є дуже актуальною в сучасних реаліях.
     З одинадцятикласниками говорили на не менш важливу тему «СНІД - загроза людству». Здобувачі освіти отримали важливу інформацію, що таке ВІЛ та СНІД та убезпечити себе та свою родину від зараження вірусом імунодефіциту людини.

IMG 1054

Детальніше...

     В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» психологічною службою ліцею із п’ятикласниками було проведено настільну ігрову методику «Коло безпеки» з метою формування в учасників системи уявлень та знань щодо явища насильства, його видів та особливостей, форм та методів його попередження та подолання, а також особливостей звернення за допомогою у разі ризику ситуації насильства або безпосереднього випадку.

5В

Детальніше...

     Психологічною службою в рамках щорічної Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” з молодшими школярами було проведено профілактичне заняття «Сім'я - місце, де живе любов» з метою привернення уваги до проблеми подолання насильства в сім'ях.

IMG 1167

     Дівчата метушаться на кухні, ліплять вареники, щоб почастувати учнів та вчителів. А хлопці тим часом змагаються у спритності намагаючись вкусити калиту. Саме так ми цьогоріч відзначали свято Андрія Первозванного. Цей день наповнений сакральним змістом для нашого народу, споконвіків дівчата та хлопці влаштовували розваги на Андрія, а також ворожили та співали пісень.
     В нашому ліцеї цього року пройшли імпровізовані вечорниці-ярмарок, в ході яких всім вдалося трохи розважитись, скуштувати вареників та зібрати трішки коштів для ЗСУ.

 

 

     До Рівненського ліцею № 26, завітали інспектори сектору зв'язків з громадськістю. Під час спілкування представники поліції звернули увагу не лише на те, як тримати своє життя в безпеці, але й обговорили дуже серйозну та актуальну в наш час тему – булінг.
     Інспектори нагадали ліцеїстам, що таке булінг, показали його різновиди, наслідки та розповіли про покарання, яке можуть отримати кривдники. Нам всім важливо розуміти, як визначати цькування від оточуючих, щоб вчасно реагувати та недопускати можливих трагедій у майбутньому. Також здобувачі освіти спільно з інспекторами обговорили питання, що стосуються нашого повсякденного життя, та поділилися думками про те, як ми можемо допомагати один одному у важкі моменти.
     Дякуємо інспекторам з патрульної поліції за цю важливу бесіду та за те, що вони завжди є на сторожі нашої безпеки.


photo 5436043590498376125 y

Детальніше...

НВК №26 © 2022