^Нагору

956298
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
114
366
480
956298

Ваш IP: 34.228.7.237
Сьогодні: 19-03-2024

Банери

     Шановні учні Рівненського ліцею № 26, доводимо до вашого відома, що на виконання вимог Статуту та правил внутрішнього розпорядку навчального закладу, наказу Міністерства освіти і науки України від № 910 від 07 серпня 2014 року «Про скасування наказу Міністерства освіти і науки України від 24 травня 2007 року № 420», для підвищення ефективності навчального процесу, формування культури користування мобільними телефонами у закладі освіти учням:

     1. Дозволено використання мобільних телефонів у закладі для забезпечення застосування інформаційно-комунікаційних технологій під час освітнього процесу.

     2. Упродовж 2023/2024 н.р. заборонено використовувати мобільні телефони у навчальному закладі без потреби.

     3. Користування мобільними телефонами усіма учнями здійснюється лише до початку або після закінчення навчальних занять та під час перерв.

     4. Категорично заборонено використання функцій фото- та відеокамери, диктофона, аудіопрогравача тощо під час освітнього процесу.

     5. Активізувати наступний порядок використання мобільних телефонів під час освітнього процесу в навчальному закладі:

  • під час уроків, виховних годин чи позакласних заходів, а також під час перебування в шкільній бібліотеці, укритті необхідно вимикати або переводити телефон у режим «без звуку».

  • під час проведення уроків чи інших заходів мобільний телефон не повинен знаходитися на робочому місці.

  • якщо ж ця заборона буде порушена, то вчитель має право вилучити телефон і повернути його батькам учня.

  • терміново зв’язатись з кимось по телефону можна тільки під час перерви або з дозволу учителя

  • не залишати без догляду мобільний телефон, навіть коли ненадовго залишаєте своє робоче місце.

  • відповідальність за збереження мобільних телефонів адміністрація та педагогічний колектив школи не несе.

  • у випадку крадіжок мобільних телефонів дирекція та вчителі не вживають жодних заходів щодо їх пошуку.

  • заборонено фотографувати мобільним телефоном, робити звукові записи або ж знімати ним відео – як під час перерв, так і під час уроків, виховних годин.

  • не використовувати чужі мобільні телефони в своїх цілях та повідомляти їх мобільні номери третім особам без дозволу.

  •       6. Використання мобільних телефонів учнями дозволяється лише з дозволу учителя в окремих випадках:

  • у разі термінової необхідності здійснити телефонну розмову (як виняток, при травмуванні, розслідуванні, вирішенні питань оздоровлення та лікування) учень має отримати дозвіл учителя та скористатися телефоном за межами приміщення, де проходить навчальне заняття.

  • з дозволу учителя учень має право скористатися функціями калькулятора під час виконання практичних та лабораторних робіт, розв’язування складних задач з окремих предметів (математики, фізики, хімії, біології та ін.).

  • з дозволу вчителя учень має право використати функцію аудіопрогравача на уроках музики, заняттях гуртків.

  • отримавши дозвіл вчителя, учень може скористатися телефоном для пошуку невідомого слова (терміну), тексту твору та інше

  • у разі повітряної тривоги.

     Згідно з наказом по закладу освіти, відповідно до Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 26.12.2017 № 1669, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.01.2018 за № 100/31552, на виконання річного плану закладу освіти, врахувавши методичні рекомендації щодо порядку підготовки закладу освіти до нового навчального року та опалювального сезону з питань цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності (лист МОН від 11.07.2022 № 1/7707-22), листа МОН № 1/3737-22 від 29.03.2022 «Про забезпечення психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», листа МОН від 10.08.2022 року № 1/9105-22 «Щодо організації виховного процесу в закладах освіти у 2022-2023 навчальному році», створення безпечних умов перебування у закладах освіти здобувачів освіти і працівників з урахуванням збройної агресії росії, з метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу з питань безпеки життєдіяльності, підвищення рівня інформаційно-роз’яснювальної діяльності з виховання поважного ставлення до безпеки і здоров’я людини як основи для реалізації успішного життя, опанування навичок безпечної поведінки, з 18 по 25 квітня 2023 року в Рівненському ліцеї №26 було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності «Життя людини – найвища цінність». Класні керівники та класоводи упродовж тижня провели бесіди, інструктажі, презентації, вікторини, виставки колажів та малюнків, навчальні ігри, тренінги та інші заходи профілактичного характеру, присвячені основам безпеки життєдіяльності, згідно плану проведення Тижня «Життя людини – найвища цінність».

13

Детальніше: Тиждень знань з основ безпеки  життєдіяльності в 2022-2023 н.р.

     7 квітня, щорічно відзначають Всесвітній день здоров’я, починаючи з 1950 року, саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров’я. Рівненський ліцей 26 не пройшов повз цієї події. Тиждень розпочався із загальношкільної руханки. Учні середньої ланки 5—6 класів приймали участь у шкільних змаганнях  Cool Games , а також було проведено квест «Абетка здоров‘я».

зображення viber 2023-04-08 12-54-36-051

Детальніше: Всесвітній день здоров’я у Рівненському ліцеї 26

     На виконання Концепції державної системи професійної орієнтації населення (затверджено Постановою Кабінету Міністрів України №842 від 17 вересня 2008 року (зі змінами); редакція від 29 січня 2022 року), відповідно до річного плану роботи закладу освіти на 2022-2023н.р.,з метою активізації системи професійної орієнтації учнівської молоді, формування професійної компетентності та професійного самовизначення у здобувачів освіти, виховання спрямованості на самопізнання, ціннісного ставлення до праці та до себе, ознайомлення з найбільш затребуваними професіями на ринку праці Рівненщини, здійснення усвідомленого вибору професії, в Рівненському ліцеї №26 було проведено Тиждень профорієнтації.

2 3

Детальніше: Тиждень профорієнтації в Рівненському ліцеї №26

     Згідно з наказом по закладу освіти, відповідно до річного плану роботи закладу освіти на 2022-2023н.р., на виконання Концепції національно-патріотичного вихованняв системі освіти України до 2025 року, затвердженоїнаказом МОН України від 06.06.2022 №527, з метою формування ціннісного ставлення до літературної спадщини свого народу;вшанування пам’яті великого українського поета Т.Г. Шевченка, привернення уваги до його творчості, заохочення до її вивчення, в Рівненському ліцеї №26 Рівненської міської ради з 06 по 10.03 2023 р. було проведено Шевченківські дні.

3 7

Детальніше: Шеченківські дні в Рівненському ліцеї №26

НВК №26 © 2022