Ви тут: ПОЧАТКОВА ШКОЛА
^Нагору
Змайстрували годівнички
Для горобчика й синички…
А коли годівнички ще й екологічно безпечні для довкілля, то це подвійне благо для нашої природи. З настанням морозів птахам все складніше знаходити для себе поживу, тому учні 2-В класу вирішили подбати про пернатих друзів. Перетворили клас на справжню дослідницьку лабораторію. Спочатку дізналися смакові вподобання птахів. З’ясували, що корм має бути природним і якісним. Найкраще використати для цього насіння, яке зазвичай полюбляють птахи. Тому інгрідієнти були прості: «улюблене» насіння і зерна, вода та борошно, для кріплення – еконитка. Утворену масу виклали у форми для печива, а по застиганню відправилися на територію школи – пригощати птахів. Радіємо, що такої сніжної пори екологічний гостинчик може врятувати від голоду пернатих літунів.
27 січня, після локдауну, в 3-А класі Рівненського НВК 26 був вітамінний день. На перервах дітлахи смакували улюблені фрукти. А під час ранкових зустрічей дізнавалися про користь здорової їжі та вітамінів. Шановні батьки, домашнє завдання для дітей: їсти якнайбільше вітамінчиків та бути здоровими!
Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.
Напередодні цього дня діти згадують усі свої добрі та погані вчинки, а також пишуть листи до Святого Миколая. Дорослі ж просто сподіваються отримати якийсь подаруночок, адже хоч маленький презент приємно отримати кожному. Цей довгоочікуваний день року для вчителів та учнів початкової школи був теплий та приємний. Святий Миколай подарував вчителям приємні сюрпризи на згадку про своїх колег, діти ж тішилися солоденькими подарунками. Весело було, подарунково, а щоб так і на наступний рік відбулося учні пообіцяли старатися, не бешкетувати, вчитися, розвиватися. І дорослі, і діти знову виглядатимуть Святого Миколая у морозяне віконце.
9 грудня вчитель початкових класів Данилюк Марія Миколаївна провела відкритий урок української мови у 1-В класі. Тема уроку: «Звук [ч]. Букви Чч. Текст. Тема тексту. Заголовок. Друкування букв, складів, слів, речень.» Педагог вдало підібрала форми, методи та прийоми реалізації мети уроку. Серед інноваційних прийомів варто відмітити інтерактивну вправу «Павутинка», технології «Очікування» , «Щоденні 5», «Асоціативний кущ», стратегії «Передбачення», інтерактивну гру «Квест». Учні аналізували звуковий склад слова, читали правильно та виразно вголос склади, слова, текст, визначали тему і головну думку в тексті, працювали в групах та дослідили лікувальні властивості чаю.
Чай - найпопулярніший напій на Землі.
Щорічно 15 грудня у всіх країнах, які мають статус провідних світових виробників чаю, відзначається Міжнародний день чаю. Тому учні 2-В класу організували чайну церемонію з метою розширення уявлень про найцінніший серед напоїв, які виготовляють люди.
Ознайомилися з історією походження чаю, його географією, традиціями чаювання у різних країнах світу, з секретами заварювання чаю, а також культурою та побутом українського народу. За бесідою охарактеризували лікувальні властивості чаю та дружно насолоджувалися духмяним ароматом дійства.