^Нагору

958070
Сьогодні
Вчора
Цього тижня
За весь час
260
292
845
958070

Ваш IP: 54.205.238.173
Сьогодні: 28-03-2024

Банери

    

 

 Декламує вірш «Роковини» Лесі Українки Гонзолевська Єва 3-А класу.

Підготувала вчитель Миргородська Л.А.

 

 

Інсценізація твору Тараса Шевченка «Зацвіла в долині червона калина». Виконує Верхушкін Андрій, 3-А клас. 

Підготувала вчитель Миргородська Л.А.

 

 

 

 

 

     Нехай у вашому житті буде вічна весна і щастя, щоб тільки позитивні моменти наповнювали ваш побут, усмішка щоб не зходила з обличчя, а мрії завжди здійснювались.

 

Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова.   Рідна мова - це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов’язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
   21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. І саме сьогодні учні 1-Г клас на весь світ вигукнули: «Хай живе наша рідна - українська мова!». Ми дізналися про рідні мови в різних країнах світу; ще ближче познайомилися з українською мовою; мали можливість продекламувати вірші та поділитися улюбленими піснями українських співаків; на завершення – виконали колективну роботу «Я розмовляю українською мовою».

Мова – це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати.

 

IMG 20210222 154032

     Дозвілля наших дітей стало надто гаджетованим і це , на жаль, стало нормою. Важливо говорити з дітьми молодшого шкільного віку про безпеку в Інтернеті, оскільки в цьому віці діти помітивши інформацію, яка їх чимось зацікавила, можуть її повторювати, не розуміючи сенс. Нерідко школярі через свою допитливість потрапляють в онлайн-пастки та стають жертвами кіберзлочинців.

     Що знають наші діти про безпеку в Інтернеті, чи досить їм буде цих знань, аби вберегтися від проблем? На ці питання намагалися відповісти класні керівники учнів початкової школи, використавши розробку уроку «Моя суперсила – безпека в Інтернеті» . Колектив авторів: Аліна Касілова, Поліна Кликова та Анастасія Дьякова взяли за основу казку “Хаппі та її суперсила” авторки Іри Бови. Дитячою мовою говорили про серйозні речі, приклад черепашки Хаппі показав який може виявитися віртуальний світ. Учні з захопленням опрацювали казку, виконали вправу «Моя онлайн-безпека» та виокремили важливі правила:

· Не ділитись в Інтернеті інформацією про себе (номер телефону, місце проживання та навчання, інформацію про батьків).

· Не погоджуватись, якщо друзі вимагають робити те, що вам неприємно.

· Не спілкуватись з незнайомцями у мережі.

· Не відправляти свої фото, якщо просять про це в Інтернеті.

· Перед завантаженням нового додатку запитати дозволу у батьків.

· Якщо трапилось в Інтернеті те, що налякало, варто про це сказати батькам.

     Довго дискутували про те, як захистити свій онлайн-простір, учні наводили приклади зі свого життя, а на завершення розмалювали тематичні малюнки.

     Даний урок це лише початок до формування в учнів медіаграмотності. Варто розуміти, що навчити дитину свідомої поведінки в мережі, так само важливо, як навчити писати.

зображення viber 2021-02-18 16-21-11 1

Детальніше: Кібербезпека дітей в Інтернеті

«Доброта – це те, що може почути глухий і побачити сліпий!»

Марк Твен

     Щороку 17 лютого по всьому світу відзначають день спонтанного прояву доброти. Свято веде свою історію з США, але сьогодні вже має загальносвітове значення і святкується незалежно від громадянства, національності та релігійних переконань. День спонтанного прояву доброти поки не таке популярне в Україні "закордонне" свято, як День святого Валентина чи Гелловін, але щороку про нього дізнається все більше людей. Цього року про нього дізналися і учні початкової школи. У дружніх колах обговорили, що таке доброта та які її можливі прояви. Виявилося, що проявляти добро – зовсім нескладно. Впродовж дня школярі говорили один одному компліменти, посміхалися, пропонували допомогу. Учні 2-Д класу підготували «листи доброти» та несподівано до них завітали гості з 2-В класу зі своїм сюрпризом. Другокласники обмінялися позитивними емоціями та подарунками.

     Суть  свята проста - безкорисливий і безмежний прояв доброти до всіх оточуючих. Радіємо, що покладено хороший початок зробити цей світ кращим, а 17 лютого – ще один привід долучитися до чогось хорошого. 

IMG 20210217 090329

 

Детальніше: День спонтанного прояву доброти

Дочірні категорії

НВК №26 © 2022